Een energetische massage brengt je lichaam en ziel in diepe rust & balans

ENERGETISCHE VOETREFLEXMASSAGE

ZONNEVLECHT MASSAGE

De Zonnevlecht is het krachtcentrum van waaruit je jezelf in de wereld neerzet. Omdat je via dit chakra direct in verbinding staat met de wereld om je heen, is hij erg gevoelig voor stress,spanning, angst etc.. Via massage van dit chakra, de zonnevlechtmassage, wordt de spanning die men heeft opgebouwd afgevoerd. Stress kan op deze manier op een dieper niveau worden behandeld en veel betekenen voor de gestresste mens met al zijn klachten, mede door de heerlijke ontspannende werking van de massage.

De functie van de zonnevlecht/zenuwknoop (solar plexus), deze is gelegen net voor het middenrif en achter de maag, is de controle van de interne organen zoals de contractie (het aanspannen en het ontspannen) van de darmen. Dit zorgt ervoor dat de vertering van het voedsel door blijft gaan. Een goed werkend spijsverteringssysteem staan in nauw verband met een goed werkend 3e chakra.CHAKRA MASSAGE

Via je chakra's neem je energie op uit je omgeving en zend je energie uit naar je omgeving. Als je voelt dat er met iemand iets aan de hand is, dan neem je dit via je chakra's. Zo kan men soms aan jouw uitstraling zien hoe het met je gesteld is. De energie van de chakra's voe dt ook jou lichaam. Iedere Chakra is verbonden met een belangrijk aspect in ons. Onze basischakra bijvoorbeeld is verbonden met ons bekkengebied en de wervelkolom. Deze houd verband met onze basis. Hoe we zijn opgevoed en hoe we in het leven staan. Krachtig, oerveiligheid vol zelfvertrouwen of als deze uit balans is, angst voor afwijzing. Ze zijn zo een schakel tussen ons energetisch en ons lichamelijk zijn.
Blokkades van de chakra's ontstaan vaak als gevolg van angst of negatieve emotie. Angst veroorzaakt een verkramping en dus een blokkering. De energie stroomt nu niet meer vrij door het energiesysteem.


De Chakramassage is een ontspannende massage die ervoor zorgt dat de Chakra’s worden gezuiverd en weer voldoende energie kunnen opnemen, doorgeven en verdelen.
Door de zachte massage en stimulatie van de Chakrapunten op de voet wordt het energetisch systeem gestimuleerd waardoor de energiedoorstroming beter op gang komt. Als dit gebeurt heeft het weer de kracht, eventuele blokkades die zijn opgeslagen in het systeem, aan te pakken en op te lossen. Ook kunnen hierbij de Chakra’s onderling weer beter met elkaar samenwerken wat zorgt voor een betere balans en een beter welzijn. U zult merken dat geestelijke maar ook lichamelijke klachten minder worden of zelfs verdwijnen.
METAMORFOSE MASSAGE

Metarmofose betekent "( gedaante) verandering" . De mooiste metamorfoses vind je in de natuur: de  rups die verandert in een vlinder of de eikel die verandert in een grote eikenboom. Ook wij maken periode n in ons leven mee waarin we ons terug trekken en ons bezinnen. Na zo'n periode komen we vaak als herboren weer naar buiten. Er zijn specifieke momenten in je leven  waarop je deze "groei momenten" sterk ervaart. Bijvoorbeeld bij: geboorte, naar school gaan,  pubertijd, het huis uitgaan, trouwen, echtscheiding, sterven/rouwverwerking, het maken van  belangrijke keuzes in je leven.


De metamorfose massage wordt gegeven op de voeten, de handen en het hoofd.
De voeten: vertegenwoordigen het contact met de aardse energie. Tevens staan de voeten voor het verleden.
De handen: vertegenwoordigen de verbinding tussen de twee andere energieën en vertegenwoordigen zo de mens. Hij brengt als het goed is de hemel op aarde. Tevens staan de handen voor het heden.
Het hoofd: vertegenwoordigt het contact met de kosmische, hemelse energie. Het hoofd staat voor de toekomst.


DE EFFECTEN VAN DE BEHANDELING
Omdat het bij deze massage gaat over veranderingen op energieniveau, kunnen ze een heel directe waarneembare verandering geven. Maar het kan ook zijn dat het om subtiele veranderingen gaat die je niet direct opmerkt. Deze veranderingen kunnen soms pas weken of zelfs maanden  later merkbaar worden.


INDICATIES
Zwangerschap is bij uitstek geschikt om de metamorfosemassage toe te passen. Zwangerschap is een constante fase van verandering/metamorfose. Tijdens de bevalling werkt de massage sterk en ondersteunend.
Oudere mensen mogen steeds meer loslaten en een aantal mensen vindt dat bijzonder moeilijk. Metamorfosemassage kan dit proces van loslaten ondersteunen.. en ook zeker bij onderstaande gebeurtenissen:

 • PMS

 • vruchtbaarheidsproblemen

 • menopauze

 • zwangerschap

 • geboorte

 • stervensbegeleiding

 • obstipatieklachten

 • lichamelijke-verstandelijke gehandicapten

 • leer- en concentratie problemen

 • huilbaby's

 • traumaverwerkingPOLARITEITS MASSAGE

Deze massage is ontwikkeld door Dr. Randolph Stone. Hij ontdekte dat ons lichaam, net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. Polariteitsmassage heeft als doel de energie, de levenskracht die tussen deze polen en dus door ons lichaam stroomt, in evenwicht te brengen. Een blokkade verhindert dat ons lichaam optimaal functioneert. Door een blokkade komt ergens te weinig energie te zitten. Het gevolg is dat men uit balans is en klachten krijgt. Door de polariteitsmassage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht waardoor blokkades kunnen verdwijnen.

In de polariteitsmassage worden drie verschillende soorten aanraking gebruikt: diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet lichamelijke aanraking waarbij de handen op korte afstand van het lichaam gehouden worden. Een diepe druk kan de geblokkeerde levensenergie losmaken. Nadat de energie is losgemaakt en weer vrij stroomt, kunnen technieken van lichte aanraking of niet aanraking de energie polariseren. Dat wil zeggen de levenskracht/levensenergie in zijn oorspronkelijke banen terugvoeren en leiden.